Vraag naar resultaatgerichte profielen

Veel bedrijven zijn op dit moment hun strategie en organisatie aan het aanpassen aan de veranderende markt- en technologie omgeving. Het logische gevolg is dat dit op een consistente wijze moet worden door vertaald naar de profielen van de functies. Als deze profielen ook nog resultaatgericht worden uitgewerkt, dan ontstaat er een basis voor betere sturing en transparante feedback. Ook past dit goed bij de mogelijkheid (niet het “moeten”!) van tijd- en plaatsonafhankelijk je werk kunnen doen.

De resultaten en de daarbij horende prestatieindicatoren vullen het aloude profiel goed aan. Naast wat je doet, je taken, gaat het vooral om de output: wat moet er worden gerealiseerd? Een goede basis voor de hele HR keten: van werving, via beoordelen en ontwikkelen tot ontslagbegeleiding. Uiteraard bieden de te behalen resultaten ook een goede basis voor de benodigde kennis, vaardigheden en competenties. Kortom: prima instrument voor uw HR management.

Bij verschillende klanten is deze slag al uitgevoerd. Ook zijn er verschillende relaties die graag worden ingewijd in het zelf opstellen van resultaatgerichte profielen. Daar heb ik een workshop en een training voor beschikbaar.

Download hieronder GRATIS een voorbeeld format van een resultaatgerichte functiebeschrijving. Voor een uitgewerkt voorbeeld van een resultaatgebied naar keuze, stuur een mail met vermelding: actieRPM12 naar:  mail RPM

Eén antwoord op “Vraag naar resultaatgerichte profielen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *