De PersoneelsBox!

personeelsboxVerschillende MKB klanten vragen om ondersteuning bij de opzet en invoering van de gesprekscyclus (plannen-functioneren-ontwikkelen en beoordelen) en de vastlegging van het functioneren en de prestatie door het jaar heen. Ook het effectief opbouwen van een dossier (en niet alleen bij disfunctioneren!) wordt vaak gevraagd. Daarvoor heb ik een praktische HR Oplossing: de PersoneelsBox. Leer in een aantal stappen je personeelsdossiers tijd en plaatsonafhankelijk bij te houden met gebruik van Dropbox!

Stap 1: open een (gratis) Dropbox-account (als je er nog geen één had…).

Stap 2: download Dropbox op al je devices, zoals: smartphones, PC, laptop, tabletten…. Voordeel is dat elk document dat je ergens bewerkt zal worden gesynchroniseerd en overal beschikbaar is!

Stap 3: maak een map aan: “personeelsdossiers” en maak voor elke medewerker een submap aan.

Stap 4: sla een blanco beoordelingsformulier op per medewerker. Gedurende het jaar noteer je in de rubriek “resultaten”, “opmerkingen” of “toelichting” (of zoiets) op datum alle (concrete) observaties, resultaten, besproken positieve en negatieve feedback. Mag natuurlijk ook op een aparte bijlage. Doe er ook als bijlage dossierstukken bij, zoals projectevaluaties, foto’s, rapportages, relevante mails e.d. Zo ontstaat een portfolio door het jaar heen en heb je als leidinggevende altijd een actueel dossier. Tijd en plaatsonafhankelijk.

Stap 5: bij het functioneringsgesprek of het beoordelingsgesprek (of een overleg) heb je altijd een actueel overzicht van je bevindingen en zo wordt de onderbouwing en de verslaglegging eenvoudiger en concreter!

Is er geen gesprekscyclus? Neem dan met mij contact op voor de mogelijkheden om er samen één te ontwikkelen? Stuur een e-mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *