Recensie: 50+ en afgeschreven!

Social Share Toolbar

Als je als 50-plusser je baan kwijtraakt, heb je bijna geen kans een nieuwe te vinden. De auteurs van dit boek gaan deze “verbijsterende realiteit” in 4 delen te lijf. Als eerste geven zij hun visie: de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, je moet presteren aan de hand van de meest actuele kennis en methoden. Dat schuurt met het principe van een “levenslange” groei . Bij het bedrijven van de “topsport” loop je op een zeker moment (zo vanaf je 35e) tegen fysieke en biologische grenzen aan. In hun visie is iedereen waardevol in elke leeftijdsfase op zijn eigen manier en niveau.

Deze recensie heb ik voor Loopbaanvisie geschreven.

Aan de hand van een aantal stellingen wordt deze visie in het tweede deel uitgewerkt. Trends op de arbeidsmarkt (flexibiliteit, noodzakelijke competenties voor medewerkers en managers) en een beschouwing over levensfasen en hun kenmerken, leiden tot de conclusie dat je na je 50e nog een (derde) loopbaanfase hebt van 10.000 dagen. Dat vraagt om duurzaam HR-beleid (generatiemanagement). Hiervoor worden hele concrete stappen gegeven, maar ook wordt de verantwoordelijkheid nadrukkelijk bij de 50-plusser gelegd (maak een plan), waarbij je soms zult moeten loslaten, een stap moet zetten om zo (meer) rendabel te worden (en ook gelukkiger!).
Het derde deel geeft aan de hand van interviews en geciteerde artikelen praktijkkleuring aan het voorafgaande. Daarin zit een mooie beeldspraak: de ene beeldhouwer hakt stenen en de andere beeldhouwer is een kathedraal aan het bouwen!
Tot slot werken de auteurs in het vierde deel vanuit het perspectief van de politiek en de maatschappelijke organisaties naar de aanbevelingen toe. De analogie met de milieubeweging wordt hier doorgetrokken naar het thema. Deels zal de markt het probleem niet oplossen een beweging als Greypeace en wetgeving zullen helpen (zie ook het Belgische werkgelegenheidsplan!). Stevige aanbevelingen aan politiek, organisaties, de 50plussers zelf en aan de media(!), maken het boek compleet. 50+ en afgeschreven!: een zeer actueel thema op prettige wijze ontrafeld! Een vlot geschreven eerste en tweede deel met doorwrochte analyses, wordt gevolgd door een voor mij (te) lang deel met praktijkbeelden. Dit voegt te weinig toe. Het vierde deel geeft daarentegen op compacte wijze zeer concrete en handzame aanbevelingen om het thema aan te pakken. Jammer van de soms slordige eindredactie (op pagina 18 en 19 staan tweemaal dezelfde passage!). Dit boek is voor iedereen die betrokken is bij dit maatschappelijk probleem een “must”. Of je nu 50-plusser bent, (HR)manager of politicus …

50+ en afgeschreven!
Hans Hattink, Bas Hattink & Titus Bovenberg.
Van Gorcum, 2013. ISBN: 978 90 232 5220 7

Eén gedachte over “Recensie: 50+ en afgeschreven!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *