Loopbaanadvies vaak te laat

Social Share Toolbar
looopbaanadviesIn het persbericht van 22 oktober 2012 van de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals Noloc worden de laatste cijfers van het onderzoek uit 2012 onder 890 werkgevers en –nemers in Nederland bekendgemaakt. In dit bericht een aantal highlights. 88% van alle professionals geeft aan dat een loopbaanadviseur pas wordt ingeroepen als er al problemen op de werkvloer zijn. Terwijl ruim de helft van de professionals in het onderzoek aangeeft dat zij loopbaanadvies onmisbaar vindt om goede keuzes in hun carrière te maken.
“Deze cijfers bevestigen dat werkende mensen loopbaanadvies heel erg belangrijk vinden, maar helaas ook dat werkgevers de loopbaanadviseurs vaak pas op het laatste moment er bij roepen.” Een aantal cijfers:
  • 85% van alle professionals is van mening dat hun potentieel en hun talenten beter benut worden met goed loopbaanadvies.
  • Driekwart van alle professionals (met en zonder ervaring met loopbaanadvies) gaan er vanuit dat goed loopbaanadvies de werktevredenheid verhoogt.
  • Ruim de helft van alle professionals geeft aan dat goed loopbaanadvies onmisbaar is om goede keuzes te kunnen maken tijdens hun loopbaan.
  • Twee derde van alle werkenden is van mening dat elke serieuze werkgever zijn werknemers loopbaanadvies zou moeten aanbieden.
  • Men verwacht dat het over vijf  jaar net zo normaal is om loopbaanadvies in te winnen, als het is om naar de tandarts te gaan.

Lees het hele persbericht via de site: persbericht Noloc 22.10.2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *